Hopp til hovedinnholdet

Hvordan komme meg inn i en sammensveiset familie?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en helt vanlig gutt som lurer på hvordan jeg skal få til og komme meg inn i en sammensveiset familie. Har mange venner, men ingen som jeg trives med, nå har jeg funnet en familie som er så sammensveiset at de omentrent aldri er sammen med noen andre. De er en familie med en jente som jeg holder litt på med. Men problemet er at jeg aldri blir en del av den herlige gjengen de er. Drømmen min er å være som en sønn i huset dems. Men jeg har ingen sosiale antenner, så har ikke peiling på hvordan jeg skal klare de. Kjenner de igjennom langrennsklubben, og vi går på ski sammen. Håper de ble nesten OK formulert, å håper på supre svar, NB har lest igjennom de fleste artikklene deres på forhond Tusen takk på forhånd :))))

Besvart 03.06.2019 22:10
 

Svar
Hei

Når jeg leser spørsmålet ditt, så lurer jeg på hva som er viktigst for deg. For det er vinklingen av hva du egentlig ønsker innerst inne, som kan ha en påvirkning på vilken vei som passer best for deg: Vil du komme inn i familien fordi det virker koselig og sammensveiset, og jenta er en av de som du liker, og dere holder litt på? Altså familie først, også jenta. Eller er det slik at jenta er en som du virkelig liker og holder på med, og at du ønsker at de skal ta deg inn i varmen når det gjelder å senere kanskje bli kjæresten hennes? 

Uansett hva svaret er, så tror jeg det er viktig at du får en klarhet i det for deg selv også. Også slik at du vet hvor du har dem. 

Når det gjelder sammensveisede familier så er det hyggelig for de som er involvert. Ofte så er de vokst opp med hverandre og ser hverandre daglig, og du er en som kommer inn fra siden. Dette er noe du kanskje kommer til å merke eller allerede merker, siden du skriver her til oss.

Svaret mitt til deg er at du skal være deg selv, oppføre deg pent og omsorgsfullt for de runt deg, og vis interesse for dem. Det er mange som ikke er gode på å "lese" sosiale situasjoner, så ikke vær redd for det. Mine tips til deg er: vær en god lytter, vis at du bryr deg og gi dem også litt plass til å bli kjent med deg. Du skal også tenke at du får din plass, lik som de har sin plass i familien.

Ditt ønsket om at de er åpne og inkluderende mot deg forstår jeg godt. Jeg kan ikke se hvordan dere omgåes i dag, men det kan være at de føler at du er en del av gjengen allerede, siden du er en del med dem. Den naturlige sammensveisningen den kommer over tid, og det kan være at det tar litt tid. De trenger også, lik som deg, å vite om du "blir" i gjengen eller ikke.

Selv om jeg forstår at det er koselig å være med denne familien, råder jeg deg til å også være med andre. Slik at de og jenta ikke tar alt for stor plass i ditt sosiale liv. Om situasjonen senere eventuelt skulle endre seg, så har du du flere mennesker rundt deg som du trives med. Noe du også kan tenke på, er hvordan kan du lage din egen sammensveisede familie? Om det så er din familie eller om det er venner og andre mennesker som føles som familie.

Håper dette ga deg noe svar. Takk for tilbakemeldingen din, hyggelig med ros! Godt at du har lest noen av artiklene vi har. Linker til noen som kan passe for deg nedentil også. Ønsker deg lykke til og tenk at du er bra nok som du er! 

Vennlig hilsen rådgiver innen adferdsvitenskap, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp