Hopp til hovedinnholdet

Har jeg rett til økonomisk sosialhjelp?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Er 21 år og bor i mors leiliget. Mor har adesse og bor hos sin samboer. Har jeg rett til de statlige satsene for sosialhjelp da? Kan jeg også søke om å få dekket hele eller deler av husleie hun vil ha . Hun har selv ikke mye penger, og ønsker å leie ut leiligheten (til andre) for å dekke kostnader til husleie (borettslagsleilighet), renter og avdrag. På forhånd, takk for svar :)

Besvart 03.06.2019 10:40
 

Svar
Hei!

I utgangspunktet så er det slik at dersom du ikke har råd til det mest nødvendige som mat, klær, medisiner og så videre, så kan du søke om økonomisk sosialhjelp. Dette er ikke, og bør ikke være førstevalget, da det forventes at så lenge du er frisk så må du finne en jobb.

Det er NAV kontoret ditt der du bor som vurderer om du har rettigheter, slik at vi kan ikke si verken ja eller nei her på ung.no. 

Hvis du er student/skoleelev, så er det Lånekassen som er rett sted å henvende seg.

Det er en midlertidig nødløsning å søke om økonomisk sosialhjelp fra NAV. Vi krever at den som søker støtte registrerer seg som arbeidssøker på nav.no, og det settes opp ulike vilkår som må oppfylles for å kunne få støtte. En må regne med å bli innkalt til informasjonsmøter og diverse tiltak som skal hjelpe med å komme ut i arbeid.

Anbefaler deg å lese artiklene vi har lagt ved til deg. Der finner du mye nyttig informasjon. 

Ønsker deg en fin dag videre! :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Spørsmål og svar om økonomisk sosialhjelp

NAV-kontor (colourbox.com)

Vi har samlet noen spørsmål som andre ungdom har stilt til oss - om sosiale støtteordninger. Nav har svart.

Les mer

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte?

Penger og verktøy. (www.colourbox.com)

Her får du svar på hvilken støtte du har krav på om du flytter hjemmefra, er ferdig med videregående, er student eller gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp