Hopp til hovedinnholdet

Har urinveisinfeksjon igjen, vil ikke gå til lege. Kan jeg bli kvitt det?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jente 13 år Ganske sikker på at jeg har urinveisinfeksjon, men vil ikke si det til noen fordi at jeg har hatt det så mange ganger før og jeg vil ikke at mamma skal finne ut av at jeg har det enda en gang. Har ikke lyst til å gå til en lege heller, for sist gang jeg hadde urinveisinfeksjon/blærekatarr måtte jeg få et rør opp urinrøret og er redd for at det skjer på nytt. Er det noen måte jeg kan bli kvitt det på uten medisin? Trenger råd fort før det blir verre enn det er.

Besvart 12.06.2019 20:20
 

Svar
Hei

Vi i ung.no kan ikke hjelpe deg med å behandle sykdom.

Hvis du har vært plaget av urinveisinfeksjon flere ganger, og tror du har fått det igjen, må du gå til lege. Jeg skjønner at det var ubehagelig å få et rør opp i urinveiene, men det er ikke sikkert du trenger å gjøre det igjen. Forklar for legen din at du synes det var ubehagelig og at du helst vil slippe hvis det er mulig.

Grunnen til at du bør oppsøke lege er at hvis du har urinveisinfeksjon kan han eller hun finne ut om du trenger behandling. Av og til kan bakteriene spre seg oppover urinveiene. De kan gå helt til nyrene. Hvis bakteriene slår seg ned der kan det bli en alvorlig infeksjon. Fastlegen din kjenner til sykehistorien din, og sammen kan dere prøve å finne ut av hvorfor du får så mange urinveisinfeksjoner. I tillegg kan legen også gi deg gode råd for å unngå flere urinveisinfeksjoner fremover. 

Lykke til - jeg håper det ordner seg!!

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gruer du deg til å gå til legen?

Fastlege (www.colourbox.com)

Er du redd for å gå til legen? Lurer du på hva du skal si, eller om legen har taushetsplikt?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp