Hopp til hovedinnholdet

Dritt lei livet og ønsker å dø

Gutt 14 år
 

Spørsmål

hei, er dritt lei av livet og gidder ikke mer, ønsker å dø men føler at det er for mange som hadde blitt deppa. men lurer på hvorfor i helvete at jeg måtte bli født for å leve i denne forferdelige verden, føler at alt jeg gjør er galt, gjør jeg noe klager alle og sier at det er feil, klarer ingen ting og at jeg er en skuffelse og mislykka. Hvordan kan jeg få hjelp til å fikse dette, har prøvd hjelp hos helsesøster men det kom til ingen nytte uten at barne-vernet kommer inn i bilde

Besvart 17.06.2019 17:10
 

Svar
Hei

Du skriver at du er drit lei livet og ønsker å dø. Det sier meg at du har det veldig vondt. Det høres ut som du for tiden føler deg mislykket og at alt du gjør er galt. Det er vondt å kjenne på slike følelser.

Selv om du ikke vil snakke med noen, så tror jeg at det hjelper å dele hvordan man har det. Ikke gi opp! Ofte blir ting verre hvis man holder det for seg selv.

Når man er dypt fortvilet og opplever at livet er vondt og vanskelig er det forståelig at du har tanker om bare å gi opp og dø. I en slik situasjon er det viktig å huske på at selvmordstanker er en tanke og ønsker om å slippe å streve og slite med tristhet, tunge og vanskelige ting i livet ditt. Når du får hjelp og støtte, og situasjon blir bedre, vil du også få lyst til å leve. Uansett hvor håpløst du synes situasjon er, er det helt sikkert mulig å få en forandring.

Hvem kan du snakke med som du også stoler på? Det høres ut som du ikke ønsker at barnevernet skal komme inn i bildet. For mange er det slik at ting blir bedre når barnevernet kommer inn i bildet. Kanskje du kan snakke med en tante, onkel eller bestmor/far om hvordan du har det. Det viktigste er at du ikke sitter alene med dine vonde tanker. 

Mens du venter på annen hjelp kan du ringe Røde kors-telefonen for barn og unge på tlf. 80033321. Der kan du være anonym og snakke med en voksen person om alle slags problemer. Åpningstiden er mandag-fredag kl. 14-20.

Jeg håper dette var til hjelp for deg. Som sagt må du ikke gi opp. Det er hjelp å få, så hopp ut i det å fortell noen voksne om hvordan du har det.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp