Hopp til hovedinnholdet

Har jeg rett på dagpenger fra NAV?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har jobbet og tjent over 250 000 kr de siste 12 mnd. Pga den økonomiske situasjonen på jobb ble ikke arbeidskontrakten min fornyet. Og har nå søkt dagpenger. For at jeg kunne begynne i den jobben var det pålagt at jeg tok kurs/yrkesrettet utdanning innen regnskap. Dette var en nettkurs med få innleveringer og fikk et kursbevis når jeg hadde gjennomført. Betalte ikke skolen selv, studerte på jobb og var ikke mulighet for å gå opp i eksamen og krevde heller ikke studiekompetanse. Jeg mangler også et fag for å få studiekompetanse men dette studerer jeg på egenhånd ved å kjøpe en bok og lese og når jeg er klar, melde meg på eksamen. For et år siden søkte jeg Lånekassen for støtte for de siste fagene men gikk kun opp i eksamen i noen av de og fikk beskjed av Lånekassen at så lenge jeg tar eksamen innen 4 år så er det ikke noe fare i forhold til utbetalingen av stipend. Men mister jeg rett på dagpenger pga dette?Jeg sitter nå, ikke i utdanning, mistet jobben og redd for hva nav sier

Besvart 27.06.2019 12:42
 

Svar
Hei!

Du kan sende inn søknad om dagpenger en uke før første dag uten arbeid, og samtidig registrere deg som arbeidssøker. 

Vi er usikre på om du faktisk tar utdanning eller ikke nå. Hvis du er under utdanning eller opplæring har du som hovedregel ikke rett til dagpenger, men det finnes unntak. Klikk på lenken for å lese mer om dette, i lenken står det også hva som defineres som "utdanning" og "opplæring". 

Hvis du er under utdanning eller opplæring når du søker dagpenger, så sender du inn en vanlig søknad om dagpenger og søknad om godkjenning av utdanning med rett til dagpenger. 

Vi kan ikke vurdere her på ung.no om du har rett på dagpenger eller ikke, det må saksbehandler vurdere når vi får inn søknaden din.

Vi anbefaler deg å ringe oss på 55 55 33 33, hvis du har flere spørsmål om rettigheter til dagpenger, vi hjelper deg gjerne!

 

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem har rett på økonomisk hjelp?

Tom lommebok

Økonomisk stønad skal gis til alle som trenger hjelp for å overvinne eller tilpasse seg en vanskelig livssituasjon.

Les mer

Når har jeg krav på sykepenger?

Syk og ligger i senga (colourbox.com)

Blir du syk mens du er i arbeid har du rett til sykepenger. Sykepengene skal kompensere for tapt arbeidsinntekt.

Les mer

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp