SVAR
Besvart 26.03.2015 15:09:23
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei, og takk for spørsmålet ditt
Dette er ikke en enkel situasjon for dere i familien, og broren din har det helt sikkert heller ikke noe bra med seg selv. For noen kan det å spille ekstremt mye være en fase i livet og noe man gir seg med etter en periode. De aller fleste av storspilleren takler mange timer med spill hver dag, samtidig som de fikser skole, jobb, famille. Men så har man en liten gruppe der spillingen går utover hverdagslivet. De slutter på skolen, kutter ut alt av aktiviteter man drev med tidligere, bryter avtaler med venner og familie osv. Og når denne adferden vedvarer over tid så er det et tegn på at noe er galt og at denne personen sliter og ikke har det noe bra.
Når man havner inne i et mønster som du beskriver her er det ofte et tegn på at man sliter med andre ting enn bare spillingen. På overflaten så kan det virke som om det er spillingen som er roten til alt vondt, men mest sannsynlig så er det andre problemer som er grunnen til at han får en selvdestruktive adferd som får utløp i spillingen. Gamingen blir en verden man kan flykte inn i når man føler den virkelige verden ikke er godt sted å være.
Jeg tenker at det er viktig at dere ikke gir opp. Broren din er nå i en situasjon der han trenger at noen hjelper han. Han trenger både noen som støtter han, men også forstår hans side av saken. På denne siden kan du lese mer om det som kalles problemspilling. Jeg anbefaler deg også å ringe hjelpelinjen på 800 800 40. Jeg tror det er viktig at du snakker med noen på telefon om dette, og de som jobber der vet masse om problemet og kan gi deg råd og tips på hva dere bør gjøre videre. Hjelpelinjen er åpen mellom 0900-2100 på hverdager.
Lykke til! Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no