SVAR
Besvart 15.04.2016 14:17:45
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei
Når man føler at man har begynt å få et problem med spill så er det viktigste at man «tar tak i det» og det er nettopp det du gjør nå!
Hvis du føler at du ikke klarer å ta tak i dette alene bør du snakke med andre om problemet slik at de kan hjelpe til. Det første man bør gjøre er å sette seg ned sammen med familie, venner eller andre du har et nært forhold til og diskutere problemet. Sammen kan dere skape en arena for positive samtaler rundt problemet og lage en avtale på hvor mye du skal få lov til å spille og hvor mye penger du skal få lov til å bruke. Jeg tror det er viktig at du forklarer personene som står deg nærmest om hvordan du har det, slik at de får en forståelse av situasjonen og kan komme med gode forslag. På www.husfred.no kan du og andre finne nyttig informasjon som du kan lese for å få bedre forståelse for hvordan man kan sette grenser.
Hvis du ikke kan snakke med foreldrene dine hadde jeg tatt kontakt med helsefaglig personell på skolen. En helsesøster eller PPT-rådgiver. De har tilgang til både ressurser og materiell som kan hjelpe deg. Hvis dette er en vanskelig måte å starte på, så finnes det voksne du kan snakke med anonymt. Hos Kors på halsen (korspahalsen.no) kan du snakke, chatte eller maile helt anonymt om hva som helst, også spilling. Hvis du er redd for at du er avhengig av spill kan du kan også ringe Hjelpelinjen for spilleavhengige på telefon 800 800 40 eller hjelpelinjen.no. Der vil helsefaglig personell som har erfaring med å snakke om slike problemer svare deg og hjelpe deg videre. Også her får du være anonym.
Jeg håper du finner ut av det. Lykke til!
Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Lurer du på om du er spillavhengig? Her er rådene for deg som spiller for mye.
Les mer