SVAR
Besvart 19.12.2016 10:51:06
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei
Vi blir påvirket av alle medier vi tar i bruk – på godt og vondt. Det kan gjelde bøker, filmer, nyheter eller spill som gir oss gode eller dårlige opplevelser. Påvirkning fra alt medieinnhold, uansett hvilken plattform, skjer ikke i et vakuum men i en sammenheng med andre forhold i livet og samfunnet.
Det er derfor veldig vanskelig å vite hvordan og hvorfor noen blir påvirket. Det som en opplever som artig og humoristisk, kan være skummelt og traumatisk for en annen. Når man setter aldersgrenser på kinofilm og dataspill er det først og fremst for å beskytte barn og unge mot skremmende og urovekkende innhold. Det er ikke fordi man tenker at barna kan bli voldelige eller dirkete påvirket til å gjøre handlinger.
Dette henger også sammen med at det ikke er noen klar enighet i forskningen knyttet til vold og spill. Noen studier viser at voldelige spill kan ha en effekt på aggressive tanker og oppførsel, spesielt kortsiktig. Andre studier viser ingen sammenheng eller at aggresjonen ikke henger sammen med voldelig innhold, men faktorer som vanskelighetsgrad. Det er snarere fordi realistiske krigsskildringer og skyting kan oppleves som ubehagelig og skremmende at de som regel får aldersanbefaling 16 og 18 år.
Håper dette svarte på det du lurte på.
Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Lurer du på hvorfor noen spill har høyere aldersgrense enn andre og hva symbolene på spille betyr? Da bør du få med deg dette.
Les mer