SVAR
Besvart 26.10.2017 20:02:26
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei
Så fint du tar kontakt med ung.no
Det er bra å vite at det finnes mange i din situasjon. Mennesker kan bli avhengige av mange ulike ting. Noen får ett usunt forhold til rus, trening, jobb osv, andre sliter med spilleavhengighet.
Det finnes hjelp å få! Det er ett godt tegn at du tar kontakt med oss. Det forteller meg at du ønsker å endre adferden din. Kanskje dette er første steg på veien for at du skal få det bedre med deg selv?
Det finnes et sted hvor du kan få hjelp. Det heter Hjelpelinjen. De kan du ringe eller maile. De hjelper mennesker som har ett problematisk forhold til spilling.
Her er ett utdrag fra nettsidene deres;
"Spilling kan være det første du tenker på når du våkner og det siste du tenker på før du sovner. Spillingen kan ha tatt over for mange dagligdagse aktiviteter og krever mer og mer tid og penger. Arbeid, familie, venner og andre sosiale forpliktelser nedprioriteres for å få muligheten til å spille. Til tross for de negative konsekvensene, har en spillavhengig store problemer med å slutte å spille"
Behandling av spilleavhengige som ønsker å slutte har gode resultater. Hvis du ønsker behandling for din spillavhengighet kan du også ta kontakt med helsesøster på skolen, din lokale helsestasjon for unge der du bor, NAV eller fastlegen din.
Ofte er foreldre fine å bruke i slike sammenhenger, eller en annen voksenperson som du stoler på.
Lykke til!
Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Klarer du ikke å kontrollere lysten til å spille - selv når du ikke har penger? Da kan du være spilleavhengig. Les mer om symptomene og årsakene til spillproblemer her.
Les mer
attach_file
Lurer du på om du er spillavhengig? Her er rådene for deg som spiller for mye.
Les mer