Hopp til hovedinnholdet

Hva er Momo?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei , jeg lurer på hva momo er? Er det et spill? Jeg gikk inn på Vg.no for ikke så lenge siden , og der kom det opp et veldig skremmende dukke. Hva er det hun vil?

Besvart 12.10.2018 14:29
 

Svar
Hei

 

Det er veldig bra at du spør oss når du er usikker. Jeg forstår godt at Momo kan være både forvirrende og skremmende, og dette er nok også meningen med bildet.

 

Det skumle Momo-bildet er egentlig bare et bilde av en liten skulptur som er laget av et japansk selskap som arbeider med spesialeffekter. Det er så noen som har klippet om dette bildet slik at man kun kan se ansiktet og så delt det på sosiale medier. Fordi bildet er så skummelt har det så blitt diktet opp en slags vandrerhistorie eller skrekkmyte rundt dette bildet.

 

Mange synes slike myter er veldig spennende og bruker dette som inspirasjon for å lage for eksempel skumle Momo-apper/spill, Momo-kontoer på sosiale medier eller skrekkfortellinger. Selv om dette i seg selv kun er skummelt på samme måte som en grøsserfilm, så er det dessverre noen drar det litt for langt og bruker dette for å skremme eller påvirke andre gjennom sosiale medier. Enkelte hevder at slike Momo-kontoer for eksempel prøver å presse andre til å gjøre forskjellige ting, og truer med at Momo skal komme etter dem hvis de ikke hører etter.

 

Så kort fortalt finnes det ikke noe Momo-monster, men det er et slags oppdiktet internettmonster som vanlige mennesker lager forskjellige apper, spill, kontoer og nettsider med utgangspunkt i. Dessverre er det også noen som bruker dette til å komme med trusler til andre fordi de synes det er morsomt å late som at de er Momo for å skremme eller presse andre. Dette er ikke greit og kan være ulovlig.

Hilsen Medietilsynet, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill