Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg slutte å spille et spill på telefonen min?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et spill på mobilen jeg spiller veldig mye. Det er et online spill der jeg kan snakke med andre. Det er egentlig ment for barn som er litt yngre enn meg, men jeg er fint innenfor aldersgrensa. Jeg har egentlig lyst til å slutte med dette spillet fordi jeg føler det tar mye av tiden min. Men jeg har spilt det i mange år, og i tillegg har jeg fått flere gode venner. Derfor vil det kanskje bli litt trist å slutte. Det er sånn at når jeg kjeder meg går jeg automatisk inn på det, som om det er blitt en vane. Har dere moen tips til hvordan jeg kan slutte å være avhengig av det?

Besvart 29.01.2019 12:06
 

Svar
Hei!

Jeg forstår godt at det er vanskelig for deg å slutte og spille et spill der du har fått mange venner.

Dette spillet har blitt en vane for deg. Eller rettere sagt kanskje en uvane? Når du kjeder deg, spiller du. Det er i og for seg ikke så ille, men du synes at spillet tar for mye av tiden din. Det betyr at du ser at du kan bruke tiden din på andre ting.

Når man skal slutte med noe man har holdt på med lenge må man være motivert. Du må tydeliggjøre for deg selv hva som er motivasjonen til å slutte. Er det fordi du vil gjøre noe annet? Er det fordi du vil være mer sammen med venner? Når du har klart for deg hvorfor du vil slutte, kan du skrive ned målet ditt på et ark eller på telefonen din. Arket kan du henge godt synlig et sted du er mye, for eksempel på rommet. Du kan lese flere tips om det å slutte med noe i artikkelen jeg har lagt ved.

Spør foreldrene dine om hjelp! Jeg er ganske sikker på at foreldrene dine sier ja til å hjelpe deg med å spille mindre. Det er viktig at du sier hva du trenger hjelp til. Er det å ta telefonen din når som helst? Eller når du ber om det? Kan de minne deg på målet ditt når de ser at du spiller? Det er mange ting foreldrene dine kan hjelpe til med!

Jeg forstår at det er leit å skulle miste de vennene du har i spillet. Men går det an å få mailadresse eller noe til dem slik at dere kan holde kontakt utenfor spillet? Hvis det er mulig kan dere jo fortsette å være venner!

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spiller du for mye?

Skjermdump Fortnite

Lurer du på om du er spillavhengig? Her er rådene for deg som spiller for mye.

Les mer

Tips når du vil endre en uvane eller slutte med noe

Rødt kryss på kalender (foto: ung.no)

Ønsker du å slutte med noe, starte med noe eller forandre på noe? Ønsker at de nye vanene skal vare? Her får du noen råd som kan være til hjelp så det ikke bare blir med et halvhjertet forsøk eller bare med tanken.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill