SVAR
Besvart 16.08.2019 10:48:07
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei!
Det er faktisk mange som kan oppleve det du beskriver. Av og til er det så lett å bli sittende inne å spille selv om man egentlig vil noe annet.
Samtidig vet jeg at du kan få til å bli kjent med nye folk. Her kommer noen tips til hvordan du kan gjøre dette.
- Forsøk å være sammen med de vennen du har nå. Ofte er det gjennom venner at man blir kjent med nye mennesker. Det er også lettere å ta kontakt med nye mennesker når man er flere sammen.
- Forsøk gjerne å finne på noe aktivt med vennene dine. Kanskje kan dere besøke et sted i nærheten, lage noe sammen eller lære dere noe nytt. Når du gjør noe med vennene dine er det også lettere å være sammen.
- Forsøk gjerne å tenke at vennene dine faktisk vil være sammen med deg. Det er nok tankene dine som forteller deg at de egentlig ikke vil. Noen ganger kan tankene neste bli som en sannhet. Da kan du forsøke å si noe fint til deg selv istedenfor å tenke noe stygt. Det hjelper, men du må øve deg mange ganger.
- Noen melder seg på fritidsaktiviteter. Der kan du bli kjent med nye mennesker som gjør det samme som deg. Dette er en fin måte å bli kjent med andre på.
- Er det noen på skolen eller i nærheten av der du bor som du kunne tenke deg å bli bedre kjent med? Forsøk å ta kontakt. Da kan du for eksempel spørre om dere skal finne på noe. Det kan være alt fra å spille sammen, være ute, sykle eller gjøre lekser sammen.
- I klassen du skal gå i kan det også være noen du kan bli bedre kjent med. Da kan du for eksempel spørre læreren om du kan jobbe på gruppe eller sitte ved siden av denne personen. Da er det lettere å starte en prat.
Håper noe av dette kan hjelpe deg videre.
Det kan også være fint å snakke med noen du stoler på om hvordan du kjenner deg når du spiller mye. Det er viktig at noen vet hvordan du har det. Ofte hjelper det å dele det som er vanskelig. Du kan snakke med en venn, en lærer, helsesykepleier på skolen eller foreldrene dine.
Vennlig hilsen helsesykepleier
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Lurer du på om du er spillavhengig? Her er rådene for deg som spiller for mye.
Les mer
attach_file
Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?
Les mer
attach_file
Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.
Skrive av ungdomsjournalist Rakel.
Les mer
attach_file
Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:
Les mer