Hopp til hovedinnholdet

Faren min er streng og legger begrensninger på Internett, blir frustrert.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Eg er ein typisk gutt på 16 år. Liker å spele på datamaskinen, trene og henge med venner. Eg har alltids hatt et litt angstrengt forhold til faren min. Han er ein streng type som verdsetter disiplin og kontroll høgt. Det som virkelig plager meg og bygger opp innesperret frustrasjon og sinne er at han lager til begrensinger. Primært på internettet. Vi har ein router som styrer alt på nettet. Fra kva slags sider du kan besøke og til og med nokre funksjoner in-game, som virkeleg ikkje er noko anna enn en stor ulempe uten funksjon. Eg har prøvd å snakke med han om dette og korleis det påvirker meg å bli isolert etter et visst tidsspunkt. Kvar gang er han like sta og vil ikkje høre på kva eg har å seie. Eg er ein gutt som greie å tenke for meg sjølv. Å ha slike begrensninger føles bare innesperrende og frustrerende. Kva kan eg seie til han for å få han til å skjønne at eg er ekstremt lei av dette og at han må innsjå at denne begrensningen ødelegger det allerede dårlige forholdet.

SVAR

Besvart 13.11.2019 23:10:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Krangler dere om gaming hjemme?

Det kan bli dårlig stemning hjemme hvis man er uenige om hvor mye spilling som er greit. Her er noen råd til hvordan du kan snakke med familien din om det.

 

Les mer
account_circle