Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med mat og kropp. Her drevet med dette lenge.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har lenge slitt med mat og kropp. For 2 år siden begynte jeg å spise mindre og ble veldig opptatt av mat. Jeg begynte å telle kalorier og holde meg under 600 kalorier om dagen i tillegg til trening flere ganger i uka. Jeg gikk fort ned i vekt og ble alvorlig undervektig, men har aldri fått hjelp eller blitt diagnosert med noen spiseforstyrrelse. Etterhvert gikk dette over til overspising, og perioder hvor jeg prøvde å spise lite igjen. Nå, 2 år senere, har jeg begynt å spise veldig lite igjen. Jeg spiser frokost iblandt, men kan ofte ende opp med å kaste det opp. Deretter spiser jeg ikke før middag.(og ikke mere den dagen). Jeg prøver også å spy opp middagen, og noen dager kan jeg fråtse mye mat men så gå direkte på do og kaste opp, selv om jeg aldri spiser mye disse dagene heller. Jeg har gått ned i vekt fort, og blitt veldig opptatt av å trene for å forbrenne kalorier. Kan alt dette tyde på en spiseforstyrrelse? Bulimi eller anoreksi?

SVAR

Besvart 01.08.2020 20:16:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle