Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil kunne spise normalt og sunt, men ikke gå opp i vekt.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Eg har slitt med mat i det siste. Mamma har påpeikt at eg har blitt så tynn og eg veit at ho er bekymra, men sjølv om eg vil klare å ete normalt får eg det ikkje til. I begynnelsen av september vegde eg 57kg (er 167,5 høg) og no vege eg nesten 47kg. Var nede på 45,5, men gikk opp i jula. Eg spiser berre middag i løpet av dagen, og prøve å spise så lite som mulig av den. Eg føle at sjølv om eg hadde spist heilt normalt så ville eg gått opp i vekt, så eg tør ikkje lenger å drikke vatn engang viss ikkje eg må. Mensen har også vert borte ei god stund. Eg føler at om eg spiser noke utanom middag og om eg ikkje går på tur i 1time kvar dag og trenar i 20min, så har eg mislykka. Då vil eg ikkje gå ned i vekt og eg blir berre veldig frustrert. Eg vil jo ikkje leve sånn. Eg vil kunne spise normalt og sunt, men likevel ikkje legge på meg 2kg i veka liksom. Korleis klarer alle andre det, men ikkje eg?

SVAR

Besvart 07.01.2021 21:05:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
account_circle