Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter litt med spising og håper dere kan hjelpe meg. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente på 18 år som sliter litt med spising. Jeg er 175cm og veier 45 kilo, og jeg ser jo selv at dette ikke er mye. Men allikevel så har jeg store problemer med å skulle veie noe mer enn det, fordi jeg syns ikke jeg ser noe spesielt tynn ut (bare helt normal ut). Men jeg sliter også med litt angst, og er redd for å dø. Når jeg sjekket bmi-en min på en nettside sto det at jeg var undervektig i grad 3, og at det var så alvorlig at man kunne dø av det. Jeg har mensen, så jeg er ikke så undervektig at jeg har mistet den. Kan jeg dø av det jeg veier nå? Før øvrig så går jeg jo bare nedover i vekt, fordi jeg ikke klarer å spise det jeg sikkert burde. Jeg vil ikke be om hjelp hos noen som helsesøster eller lege, fordi før når jeg har slitt med spising fikk jeg bare beskjed av den ene legen at jeg ikke var tynn nok til å ha en spiseforstyrrelse, og mamma mente at en annen lege på sykehuset som sendte meg til bup for spiseforstyrrelse bare overdrev. Jeg håper dere kan hjelpe meg.

SVAR

Besvart 31.01.2016 14:16:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Spiseforstyrrelser og følelser

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
account_circle