Hopp til hovedinnholdet

Hvordan vet man at man har spiseforstyrrelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei, jeg lurer på hvordan man vet om man har spiseforstyrrelser. Vær gang jeg ser meg i speilet føler jeg meg så stor. Jeg har også sluttet å spise like mye som jeg gjorde før. Jeg spiser cirka et måltid om dagen+f.eks en frukt eller lignende. det først måltidet jeg spiser er middag, jeg spiser ingenting før det. Jeg veier meg veldig ofte og har merket at jeg har gått ned rundt 1kg på 2-3 dager. jeg har også begynt å trene mye mer enn jeg gjorde før. itilleg til dette har jeg angst og deprisjon. så jeg lurer på hvordan man vet at man har anoreksi/spseforstyrrelser?

SVAR

Besvart 06.09.2017 10:29:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Spiseforstyrrelser og følelser

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

 

Les mer
account_circle