Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger hjelp til å slutte å telle kalorier.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en 20 år gammel jente, som er 164,5cm. Sommeren 2016 veide jeg 64 kg, etter å ha hatt et nokså usunt kosthold og russetid. I løpet av høsten gikk jeg ned til å veie 52kg, etter mye trening og fokus på kosthold. Jeg prøver å spise under 1245kcal om dagen og trener som oftest 3-6 ganger i uken. Når jeg trener får jeg muligheten til å spise de kaloriene tilbake, så det er veldig deilig. Det begynner dessverre å bli veldig slitsomt, for hvis jeg ligger 500kcal under dagsbehovet er jeg kjempefornøyd, men blir skuffet når jeg går 50kcal over. Jeg lurte på om du hadde noen tips til hvordan man slutter å telle kalorier? Samtidig er jeg fryktelig redd for å gå opp i vekt.

SVAR

Besvart 31.01.2018 21:54:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Hva er kalorier og hva brukes det til?

De fleste vet at kalorier finnes i mat og er noe kroppen bruker når man er i bevegelse. Men hva betyr det egentlig?

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
account_circle