Hopp til hovedinnholdet

Jeg får dårlig samvittighet når jeg spiser - hva skal jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei, jeg er en jente på 16 år og er 1.69 høy og veier 57kg. jeg sliter masse med mat og spiser opp til et eller ingen måltid om dagen. spiser jeg litt mat får jeg dårlig samvittighet og blir kvalm så er veldig ofte jeg går å spyr opp etter jeg har spist. jeg trener nesten ingenting og har masse energi og klarer meg fint uten mat, men i det siste har kroppen min vært veldig slapp og visst jeg først spiser noe så spiser jeg sjokolade eller godteri. jeg veier jo ganske mye og føler meg ikke tynn en plass men alle andre sier jeg er det, men ser jeg på meg selv ser jeg ikke på meg som tynn. mange av vennene mine sa før at jeg burde gå til noen å snakke om dette, men jeg har alldri trodd det kunne vært noe galt med meg, men nå i det siste har jeg lagt merke til at det har blitt mye værre enn før. så jeg er litt usikker på hva jeg skal gjøre med det? fordi alle sier jeg må spise men jeg klarer ikke høre på det noen av dem sier. så hva skal jeg gjøre...?

SVAR

Besvart 04.02.2018 17:37:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

 

Les mer
account_circle