Hopp til hovedinnholdet

Tenker på mat, trening og kropp hele tiden - vil og vil ikke bli frisk

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er ganske sikker på at jeg er på vei til/har anoreksi.. jeg er 168 cm høy og veier nå 56 kg..jeg tenker på mat,trening og kropp HELE TIDEN og det er IKKE en overdrivelse! Vet ikke hva jeg skal gjøre, eller hvem jeg skal snakke med. Vil ikke bli frisk, men vil bli frisk hvis du skjønner hva jeg mener hehe.. siden i høst har jeg gått ned 8 kg, jeg er glad og stolt men også redd.. vennene mine begynner å merke at jeg ikke spiser.. spesielt ei. Redd hun skal si ifra til foreldrene mine, og «ødelegge» planene mine for og gå enda mer ned i vekt.. vet jeg fortsatt er ganske stor osv.men vil vært fall ned til 49 kg selv om jeg VET det er feil! Se jeg tenker som en som har anoreksi og en vanelig fornuftig person på en måte:( aner ikke hva jeg skal gjøre, og vil egt bare fortsette, selv om det er feil.. HJELP! PS; gjemmer frokosten og lunsjen, spiser litt middag og hvis det er helg 3 godteribiter+ en siste ting hvor mange kalorier bør jeg spise i løpet av en dag, hvem kan jeg snakke med

SVAR

Besvart 17.02.2018 19:45:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
account_circle