Hopp til hovedinnholdet

Jeg tenker konstant på mat, vekt og trening, er så misfornøyd. Hjelp meg!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente som er 178 cm høy og veier 58-60 kg. Når jeg ser meg selv i speilet ser jeg en tykk og stygg jente som må slutte å spise og trene mer. Alle vennene mine sier jeg er kjempesterk og har sixpack og sånt men jeg ser dette som fett og hater at folk sier det til meg. Når vennene mine står å sier at de veier så mye og jeg veier 10-15 kg mer enn dem så tenker jeg bare at jeg er enda tykkere. Jeg spiser en brødskive til frokost og kveldsmat, jeg kaster lunsjen min på skolen men spiser litt middag hjemme så foreldrene mine ikke skal finne ut av hva jeg tenker og driver med. Jeg trener håndball 2 ganger i uka og vi har en dag med styrke, men jeg trener litt styrke hver dag på morgen og på kvelden. Hvis jeg spiser føler jeg at jeg skyldfølelse og skulle ønske jeg ikke spiste det. Som du forstår er jeg skikkelig missfornøyd og blir sliten av å tenke på mat, vekt og trening hele tiden, men jeg vet absolutt ikke hva jeg skal gjøre...?!!! Vær så snill å hjelp meg!

SVAR

Besvart 03.03.2018 20:35:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
account_circle