Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor synes jeg at jeg er feit når jeg er normalvektig?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jente, 13 år. forrige sommer var jeg 67kg, nå er jeg 49 og 165cm, men jeg synes jeg er feit, men alle vennene mine og folkene der jeg bor sier at jeg er kjempe tynn. Noen forteller meg til og med at jeg er for tynn og sier jeg må spise mer. De spør ofte om jeg har spiseforstyrrelse men jeg spiser jo. Vet dere kanskje hvorfor jeg syns at jeg er feit og overvektig?

SVAR

Besvart 06.03.2018 21:46:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle