Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer om jeg ikke svelger maten, men spytter den ut?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

I løpet av en uke så har jeg spist lite. Det hender at jeg drikker smoothie to ganger om dagen og kanksje har en frukt eller en brødskive. Jeg har blitt redd for kalorier og hver eneste gang jeg ser mat eller tenker på mat så kommer ordet: kalorier i hodet mitt. Hvor farlig er det det jeg gjør når jeg spiser sånt nesten hver eneste dag? Jeg lurer også på hva skjer hvis man bare tygger maten og ikke svelger den, altså man spytter den ut? Får man i seg kaloriene da og i såfall hvor mye kalorier av eks: 200kcal får man i seg?

SVAR

Besvart 09.05.2018 23:54:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle