Hopp til hovedinnholdet

Blir jenter tykkere i puberteteten, kan jeg gå ned i vekt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jente blir 12! Har noen spm, hadde satt pris på svar(: Har jenter en periode der de blir tykkere og veier mer i puberteten men også blir de tynne igjen? Ens? Trenger forklaring på det greiene. Blir arr etter selvskading styggere av sol? Hvordan unngå stressknuter? Er det normalt å veie 48/49 på en høyde av 1.60,5 m (mensen)? Har fått score 35 på depresjonstest, står at det må vurderes om jeg skal legges inn, tror du dette er sant? (Det var ikke en tulle test, var sånne skikkelige greier) Hva burde jeg svare når folk spør om arrene mine? Altså jeg får helt panikk hver gang og bare finner på noe, virker aldri som om de tror meg siden det som kommer ut av meg er alltid veldig urealistisk. Får panikk på hver prøve vi har på skolen, hjerneteppe og alt, tips til hvordan jeg kan klare meg bedre på prøver? (Har ADD men har vokst det veldig av meg) Hvor mye kan jeg gå ned i vekt før det blir undervektig? Min BMI er 18.7 og det står at 18.5 er undervektig

SVAR

Besvart 18.06.2018 21:31:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har du arr?

Ett arr, mange arr, dype arr, grunne arr. Hvordan vil de bli og hva kan gjøres?

 

Les mer
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
account_circle