Hopp til hovedinnholdet

Jeg teller kalorier og spiser mindre enn behovet mitt, hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei! jeg sliter en del med hvordan synet mitt er på kroppen min er. jeg hater den veldig mye, og jeg har flere ganger grått om natten fordi jeg skulle ønske den var mindre. jeg har laget en vane om å telle kalorier, og jeg får nesten panikk dersom jeg har spist mer enn 2 000 kalorier, som jeg har hørt er det man skal ha inn i kroppen daglig. dette har ført til at jeg spiser rundt 10 000 kalorier i uka, i stede for 14 000. det var en uke da jeg gikk ned nesten 10 kg, selv om jeg følte at jeg spise nok. (jeg gikk opp igjen til vanlig vekt). jeg er ca 170cm høy, og veier ca 70kg. jeg mener dette er for mye, og jeg ser på meg selv i speilet hver dag, og hater speilbildet mitt. mange av vennene mine har merket at jeg spiser mindre, og jeg har fått spørsmål om jeg har anoreksia fordi jeg nesten ikke har spist. det føles nesten noen ganger som om jeg har noen i hodet mitt som ber meg om å ikke spise. hva kan jeg gjøre? vil bare vite hvordan jeg kan elske kroppen min.

SVAR

Besvart 24.06.2018 19:54:44
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
account_circle