Hopp til hovedinnholdet

Hva er normal mengde mat?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hva er et anbefalt matinntak i løpet av en dag? Jeg er 172 cm og veier 72kg. Selv spiser jeg ikke frokost fordi jeg blir så kvalm av å spise på morgenen. Til lunsj spiser jeg som regel en yoghurt eller en muslibar og til middag spiser jeg en normal mengde. Til kvelds spiser jeg som regel en skål frokostblanding eller to knekkebrød. Ingen mellommåltider i løpet av dagen. Ettersom jeg tidligere slet med bulimi og perioder med sulting, er jeg ganske stolt over at jeg spiser så mye som jeg gjør. Har gått opp masse etter det. Jeg føler jeg spiser så mye men lurer på hva som er normalt/ anbefalt så jeg kan få et normalt kosthold igjen.

SVAR

Besvart 26.09.2018 22:03:17
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle