Hopp til hovedinnholdet

Jeg spiser lite og har gått ned 10 kg, har jeg spiseforstyrrelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på snart 16 år jeg er ca 1,68cm høy og veier litt forskjellig «mellom 51&53 kg» jeg har gått ned rundt 10 kilo på en halvt år ca! Er jeg normalvektig? Jeg har sluttet helt med sukker og spiser lite kcal! Alle som ikke har sett meg på en stund ser jeg har blitt veldig tynn! Jeg spiser rundt 1000kcal på en dag! Har veldig strengt forhold til mat! Jeg fryser i 25 varmegrader! Har fått helt gule hender og i tilegg mistet mensen! Har jeg en form for spise forstyrrelser ? Hvorfor er hendene gule? Og blir mensen borte for alltid?

SVAR

Besvart 13.10.2018 13:24:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

 

Les mer
account_circle