Hopp til hovedinnholdet

Jeg spiser lite, har jeg spiseforstyrrelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Okei, her er greien. Jeg er veldig opptatt av kalorier, på hver minste ting jeg spiser lurer jeg på «hvor mange kalorier var det i den». Jeg er livredd for å spise for mye og jeg vil gå ned i vekt. Jeg har ikke tid og heller ikke overskudd til å trene så eg ser på å ikke spise mye som en mulighet. Jeg blir skremt over hvor lite jeg faktisk spiser, men eg blir glad når eg tenker tilbake på det. Feks på en hverdag spiser jeg et eple fram til middag som er kl 17 og da spiser jeg middag som er ca en tallerken av det vi har. Det er ekstremt lite syntes jeg, men jeg er likevell stolt over det. Hva er det jeg holder på meg, jeg blir skremt av meg selv her, har jeg spiseforstyrrelse?

SVAR

Besvart 23.10.2018 22:12:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
account_circle