Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg si til helsesøster, holder på å utvikle spiseforstyrrelse.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 154cm. Jeg tror jeg har eller begynner å få anoreksi og bulimi. Den siste måneden har jeg begynt å tenke over vekt, kropp og mat. Jeg noterer vekta mi sånn 3 ganger om dagen, hva jeg spiser osv. I dag kl 11 spiste jeg et halvt tynt knekkebrød. To tynne knekkebrød da jeg kom hjem fra skolen 15, kasta opp alt jeg hadde spist til nå. Til middag 17, spiste jeg ca 80g pasta. så spiste jeg en mango og kasta det opp og pastaen. Trente 19, etter det begynte jeg å spise mye/overspise , en pære, 4 brødskiver og 1 knekkebrød, også kasta jeg opp det meste av det. Jeg har ikke lyst til å fortsette sånn, men jeg vil ikke gå opp i vekt, og klarer og vil ikke stoppe. Jeg har snakka med helsesøster om flytting og skilte foreldre osv, siden dere ofte anbefaler å snakke med helsesøster, i så fall hva skal jeg si til henne hvis jeg vil snakke med henne. En venninne av meg vet at jeg driver på med det her. Hva skal jeg gjøre? Etter skolen i dag veide jeg 39,8kg, og morgenen 40,7

SVAR

Besvart 30.10.2018 23:44:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Frem til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

 

Les mer
account_circle