Hopp til hovedinnholdet

Jeg vurderer å kaste opp, er opptatt av kosthold - er jeg spiseforstyrret?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på 15 år som trener turn 7 timer i uka og spiser en del. Før følte jeg meg feit men har aldri vært feit. Jeg har begynt å jobbe mer og mer med kroppen min. Har i det siste vært veldig opptatt av riktig kosthold. Er ganske godt trent og begynner å bli fornøyd med kroppen min, men. Hver gang jeg spiser noe usunt eller mye mat får jeg skikkelig dårlig samvittighet. Har aldri kastet opp men har vurdert det fler ganger. Det jeg lurer på er om dette er en spiseforstyrrelse?

SVAR

Besvart 12.11.2018 17:38:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Kroppspress på nett

Det er viktig å huske at du blir påvirket av sosiale medier. Hvis du opplever kropps- og utseendepress, kan det være fordi influensere og andre bidrar til å fremme bestemte kroppsidealer.

 

Les mer
attach_file

Positivt selvbilde og kroppsbilde er #goals

Om målet ditt er et positivt syn på deg selv og din kropp, kan Instagram og Snapchat være forstyrrende.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle