Hopp til hovedinnholdet

Vil jeg legge på meg av nugatti om jeg spiser minimalt ellers?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har siden Juni spist under 800kcal om dagen, den siste måneden 300-600kcal.. hadde ikke spist godteri siden Juni.. jeg bestemte meg for å drøye i kaloriene og maula ca 1ss rett fra nugattiboksen det var så godt.. Jeg spiste også risgrøt 125g (fjorland) med ca 1ss sukker og 1ts kanel og til sammen 12pepperkaker den dagen. Men neste dag klarte jeg ikke styre meg og spiste ca 2-3ssnugatti 125g svinekjøtt stekt i 1ts meierismør til middag. Til frokost tar jeg som oftest 3c-vitamin og 3vitaminbjørner. Er pepperkaker veldig usunt? Jeg spiser sætres figurbakte pepperkaker og spiser kan henne ca 4-6- ukedager 8-12 helgen om dagen vær dag. Legger jeg på meg av dette selvom jeg er under kaloribehovet mitt? Kan jeg spise 2-4ss nugatti om dagen uten å legge på meg hvis ikke jeg spiser noe mere den dagen? Jeg er 142cm og ca 40kg jeg drikker ca 1l vann fordi jeg ikke vil at magen skal utvide seg mere osv... trenger svar get veldig fort! Takk uansett Mvh: bekymret jente 13

SVAR

Besvart 12.11.2018 22:08:30
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
account_circle