Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

bruk av avføringsmidler...

Jente 13 år
 

Spørsmål
Hei :)
Jeg er ei aktiv jente som lurer på noe litt teit noe ,, men hører hele tiden at det er mange som bruker avførings-piller ossen får alle de som har anoreksia tak i avførings-pillen hvor får de tak i de ? :P
Veldig bra sie ! :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Jeg vil absolutt fraråde alle å bruke avføringstabletter som slankemiddel. Dessverre er det mange som gjør dette, med stor risiko. De fleste vet nok ikke hvor farlig dette kan være.
Avføringstabletter virker ved å stimulere tarmtømmingen. Lang tids bruk av slike midler kan skade tarmene, slik at de ikke fungerer normalt og man får problemer med normal fordøyelse og avføring senere. Dette er en viktig grunn til å ikke misbruke avføringstabletter.

Misbruk av avføringsmidler har også andre alvorlige effekter. Kroppen tar ikke opp den næringen den trenger og i tillegg tappes den for væske og viktige mineraler. Vanlige tegn på misbruk av avføringsmidler er muskelsvakhet, tørste, magesmerter, væskeansamlinger, skjelettsmerter og diaré. For lite kalium, hypokalemi, kan også være en svært farlig effekt. Dette kan blant annet føre til nyreskader og alvorlige hjerterytmeforstyrrelser.(hentet fra lommelegen)
Avføringstabletter kan kjøpes på apotek.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser


Quiz: Hva vet du om verneplikt?

Hva står MP for?