Hopp til hovedinnholdet

Sliter med psykiske vansker og spiser lite, kan jeg ha spiseforstyrrelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg sliter med depresjon, angst, selvskading og er suicidal. For tiden er jeg innlagt på en sykehusavdeling for dette. De siste ukene har jeg spist mye mindre enn vanlig og jeg lurer på om jeg er på vei inn i en spiseforstyrrelse. Jeg er 176 cm og veier ca 65 kg (normalvektig), men for to uker siden veide jeg 73 kg. Jeg hater og avskyr meg selv når jeg spiser. Når jeg ser meg i speilet ser jeg en tykk jente (til tross for det andre sier). Har slitt med spisevegring før, men fikk da hjelp på BUP. I går spiste jeg litt nøtter til lunsj, et eple til middag og litt druer til kvelds (noe som tilsvarer en vanlig dag). Jeg kaster ikke opp. Personalet på post maser om at jeg må spise, men maten legger seg bare «høyt oppe i halsen». I det siste har jeg hatt en tyngre periode og jeg mistenker tildels at sultfølelsen har byttet ut skadetrangen. Jeg klarer ikke å snakke med personalet dette fordi jeg er livredd for å bli sendt til en annen avdeling. Jeg håper dere kan svare meg.

SVAR

Besvart 27.02.2019 22:28:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Dette bør du vite om depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle