Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg gå opp i vekt når jeg spiser så lite og kaster opp.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, veit ikkje korleis eg skal begynne å skeive egentlig, så eg går berre rett på sak. Eg er 15 år, 165-166 høy og veier 48 kg. Synest eg veier veldig mye og har egentlig lyst til å veie vartfall 45 kg. Eg skriver ned og teller alle kaloriene eg spiser, og har et Max inntak pr.dag på ca 1200-1500 kcal. Men uannsett kaster eg opp 90% av det jeg spiser. Eg trener turn 2 ganger i uka og trener på treningssenter 3-4 ganger i uka. De vil si ca. 8-11h pr. Uke. Men greia er at når eg veide meg en uke siden veide eg 48,3 kg, men denne uken veide eg 48,9 kg. Eg synest det var hårreisende og veldig demotiverende og eg knakk basicly sammen. Hvordan er det mulig å gå opp i vekt på den måten? Når man i teorien kan gå ned 0,5 kg i uken med å spise under 1500 om dagen. Og eg i tilleg trener ok mye og kaster opp maten!. Har ikkje veid meg etter det. (3 dager siden). Så det jeg egentlig lurer på er: 1. Hvordan et det mulig å gå opp i vekt da? 2. Har jeg en sp, eller ed? Atypisk bulimi/ anoreksi?

SVAR

Besvart 09.04.2019 20:57:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Hvor mye trening er nok - og for mye?

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

 

Les mer
attach_file

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

 

Les mer
account_circle