Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg kalle problemet mitt spiseforstyrrelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg har i omtrent 4 måneder nå vært overopptatt av mat, kropp, vekt, dårlig selvbilde osv.. Jeg går til psykolog og snakker noen ganger med helsesykepleier på skolen.. Jeg har fortalt om disse spiseproblemene til to av venninne mine, men har lyst til å si det tip noen fler..Helsesykepleier brukte ordet spiseforstyrrelse når hun hjalp meg med å si det til de to venninnene mine..Psykologen min sier noen ganger spiseforstyrrelse og noen ganger spiseproblemer..Når jeg skal di det til venninne mine til uka, kan jeg si til de at jeg har en spiseforstyrrelse, selv om jeg ikke har diagnose? Eller blir det feil å si at jeg har en spiseforstyrrelse.. De rundt meg som vet om det, kaller det for en spiseforstyrrelse, men kan jeg kalle det for det hvis jeg ønsker det?

SVAR

Besvart 26.05.2019 21:54:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
account_circle