Hopp til hovedinnholdet

Alle er så bekymret for meg fordi jag har gått ned i vekt, hva gjør jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 14 år, 167 cm og 52 kg. Jeg begynte for noen måner siden å slutte å spise da veide jeg 65 kg, nå ikke så lenge etterpå så har jeg gått ned mer enn 10 kg. Er det normalt? Jeg spiser egentlig bare middag og frokost når mamma er hjemme, men jeg er fortsatt ikle fornøyd med meg selv. Vennene mine prøver å passe ekstra på at jeg spiser maten min på skolen, jeg tar kanskje en bit eller to får å prøve å overbevise dem om at keg har det fint. Får en stund siden så måtte jeg snakke med læreren min fordi hun synes at jeg har blitt så tynn og har sett at jeg ikke spiser osv. Hun ringte hjem til mamma å sa d, d gar gjort at mamma, læreren min og vennene mine passer ekstra på meg. Jeg trener en god dle hver dag og er ganske opptatta av hvor mange kalorier jeg forbrenner og inntar osv. Nesten alle jeg kjenner kommenterer hele tiden på at jeg har blitt så tynn, men hva kan eg gjøre m det lism? Jeg har også vært ganske lei meg i den siste tiden. Og det er ganske mye som har..

SVAR

Besvart 16.06.2019 20:57:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
account_circle