Hopp til hovedinnholdet

Hvor farlig er det egentlig å spise lite, gå ned i vekt og trene mye?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg trener hver dag og av og til 2 ganger om dagen. Problemet mitt er at jeg tror kanskje jeg har en spiseforstyrrelse. Jeg har aldri følt meg tynn nok til å være langrennsløper siden de andre jentene alltid har vert tynnere og bedre enn meg. Så etter jul startet jeg å slanke meg. Gikk raskt bed fem kilo. Jeg prøvde i en periode å spise mer og jeg gikk litt opp i vekt og da klikket det fullstendig for meg. Spesielt de 3 siste ukene har jeg spist veldig. Til frokust spiser jeg et halv eple, lunsj: 30-40 gram gullerot, eller tomater, kommer hjem fra skolen spiser jeg enten andre halv del av eplet eller litt grønnsaker, middag: en minimal posjon og spiser som oftes alene og kveldsmat: litt frukt/et halvt knekkebrød med ost og skinke. Jeg lurer bare på hvor farlig dette egt er? Siden jeg trener så mye liskom. Hadde en periode på ca 2-3 mnd der jeg spiste nesten så lite som dette, så spiste jeg litt mer og nå lite igjen. Jeg er 172. cm høy og veier rundt 55. Kan jeg dø liskom?

SVAR

Besvart 23.06.2019 22:11:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

 

Les mer
attach_file

Hvor mye trening er nok - og for mye?

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

 

Les mer
account_circle