Hopp til hovedinnholdet

Sliter psykisk og er overvektig, vil bli tynn før jul.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg sliter med mye psykisk (alvorlig depresjon og panikklidelse). Nå har jeg funnet ut at jeg vil bli tynn før jul. Jeg veier 90kg (lagt på meg etter jeg ble syk). Er 165cm høy. (Vet jeg er overvektig, ingen grunn til å si det, får høre det daglig). Jeg spiser nå mellom 500 og 900 kcal om dagen og prøver å forbrenne alt eller mer.. Syns jeg spiser litt mye og redd jeg ikke går ned i vekt fort nok. Pga. Psykisk sykdom er det ikke alltid så lett å komme seg ut å trene og det stresser meg. Hvordan kan jeg gå ned fortere i vekt?? Skal selfølgelig spise mindre enn 500 kcal neste uke. Jeg føler jeg har blitt helt opphengt i kaloriene og blir kvalm å for lyst til å kaste det opp igjen om jeg spiser mer enn 900 kcal.

SVAR

Besvart 02.08.2019 13:33:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Få hjelp om du strever med vekten

Ikke gå alene med din bekymring for vekten. Få hjelp hos helsesykepleier eller fastlege.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
account_circle