Hopp til hovedinnholdet

Jeg spiser lite, har lav vekt og mistet menstruasjonen. Kan jeg ha anoreksi

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! jeg har gått på p-piller frem til starten av juni. Hadde p-stav før, men hadde da blødning i 3mnd i strekk, så da tok jeg den ut. Så begynte jeg med p-piller, men blødde mye da også. Har bare brukt prevensjon for å få mindre smerter og blødning, ikke fordi jeg trenger det. Men etter jeg sluttet på p-pillene i slutten av juni har jeg ikke fått tilbake mensen, hva kan grunn være? Jeg har kanskje fått et anstrengt forhold til mat, kan det være grunnen? Jeg er 167,5 og 48-49,9 kg, vekta har vært slik siden mai ca. Jeg spiser 1300-1900kcal hver dag og går 3000-15000 skritt per dag. Veier meg 1-5 ganger pr dag og teller kcal, men spiser nesten hva som helst så lenge det ikke er over 1900kcal på en dag. Prøver å holde meg til ca 1600kcal per dag. Kan dette være anoreksi eller en uspesifisert spiseforstyrrelser? Vet dere ikke kan stille diagnoser osv men dere kan vel si hva dere tror.

SVAR

Besvart 31.08.2019 20:58:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
account_circle