Hopp til hovedinnholdet

Jeg har flere mentale breakdowns og problemer med spising, hva er galt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en 14 år gammel jente. Det siste året har jeg hatt litt problemer med venner, skole osv. I perioder har jeg flere «mental breakdowns» om dagen. Det er ofte hvor jeg bare gråter og tenker. Den siste uken har disse «breakdownesne» vært værre. Jeg kan riste og hylgråte. Jeg har også problemer med mat og spiser ganske lite til tider. Noen dager er det litt mer enn andre men siste uken har det vært veldig lite. Jeg blir svimmel hver gang jeg reiser meg, selvom jeg har spist litt den dagen. Kroppen min rister også en del.. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Er redd for å snakke med noen fordi jeg vil ikke blir fratatt «kontrollen» jeg har over maten. Vet du hva som kan være «galt» med meg? Hjelp meg

SVAR

Besvart 13.10.2019 21:36:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle