Hopp til hovedinnholdet

Jeg har anoreksi og får behandling. Jeg går opp alt for mye i vekt.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har anoreksi, og har vært i behandling i ca 2 mnd nå. Jeg har siden jeg startet behandling gått opp 3 kg. Nå veier jeg mellom 43 og 44 kg og føler meg ganske stor (er mellom 160 og 165 cm høy). Normalvekten min er på ca 55 kg, så jeg må opp dit, og jeg skal legge på meg ca 1 kg HVER eneste uke! Jeg merker dette er alt for mye, og går alt for fort. Jeg har en stor kostplan som skal gjøre at jeg går opp den vekten, men greia er at jeg egentlig ikke spiser alt på den. Jeg spiser mindre enn det som står der... Siden jeg allerede har gått opp 3 kg, føler jeg at jeg ikke kan spise alt som står der. Da raser jeg sikkert opp alt for mye... Forbrenningen min er vel veldig lav etter å ha sultet meg? (ps: jeg får ikke være i aktivitet) Vil jeg bare fortsette å rase opp til evig tid? Er det og vanlig å få ekstra vannvekt i kroppen under reernæring? Føler ofte at jeg legger meg med kjempe "hoven" og oppblåst mage og lår, men at det er "bedre" dagen etter. Hilsen jente 17 år.

SVAR

Besvart 17.01.2020 17:39:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle