Hopp til hovedinnholdet

Jeg har anoreksi og har gått opp i vekt. Jeg hater det.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg ble diagnosert med anoreksi i november. Har gått hos bup siden da, da veide jeg 42 kg. Da va jeg sultet meg selv i ett år og kasteg opp i 0,5 år. Nå har det gått 4 måneder å jeg har gått opp 4 kg, jeg hater det over alt på hele jorden. Nå har jeg kjøpt avføringsmiddel som jeg tar før å ettet hvert eneste måltid. Kommer dette til å merkes på vekten? Føler liksom ikke ay jeg kan snakke med de på bup, eller noen andre voksne egentlig, vet ikke helt hva jeg skal si heller for jeg greier ikke å sette ord på følelsene mine. Føker at jeg var veldig mye bedre psykisk før jeg begynte hos bup. Jeg tror ikke at jeg klarer mer:(

SVAR

Besvart 26.01.2020 13:21:44
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Spiseforstyrrelser og følelser

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

 

Les mer
account_circle