Hopp til hovedinnholdet

Har jeg fått en spiseforstyrrelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 15 år, som veier ca 67kg, og er 1,77 høy. I det siste har jeg fått et ganske anspent forhold til trening og mat. Jeg har veldig lyst til å være tynn, samtidig som jeg ikke greier å slutte å spise mindre. Jeg tenker at «det går fint at jeg spiser dette. Jeg kan jo kaste opp neste uke uansett» jeg trener intenst 6 ganger i uken. Jeg greier ikke slutte å småspise, selvom jeg hele tiden tenker at jeg skal starte et bedre liv NÅ. Jeg har ikke kastet opp enda, men jeg tenker jeg vil begynne med det for å kunne bli tynnere. Da får jeg jo også oppmerksomhet fra klassen og familie om at jeg har blitt tynn. Det er jo det jeg ønsker! Jeg spiser alltid mest når jeg er for meg selv. Jeg liker ikke spise store mengder mat foran andre. På klasseavslutninger spiser jeg alltid en liten porsjon, og når læreren gir oss godteri, takker jeg pent nei. Hva er dette for noe? Har jeg fått en spiseforstyrrelse?

SVAR

Besvart 29.01.2020 11:01:29
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Spiseforstyrrelser og følelser

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle