Hopp til hovedinnholdet

Jeg spiser lite og lurer på om jeg skal snakke med miljøterapeut på skolen.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 15 år. Jeg har aldri hatt noe særlig god selvtillit, og prøver å gå litt ned i vekt (slik at jeg får en BMI under 25). Spiser ganske lite (ca 800kcal pr dag) og er redd for at dette kan utvikle seg til en spiseforstyrrelse. Har vurdert å begynne å snakke med miljøterapeutene på skolen om andre ting, og vurderer å nevne dette også. Men hvor langt går taushetsplikten når det gjelder spiseforstyrrelser?

SVAR

Besvart 02.02.2020 19:53:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Få hjelp om du strever med vekten

Ikke gå alene med din bekymring for vekten. Få hjelp hos helsesykepleier eller fastlege.

 

Les mer
attach_file

Kort om selvtillit og selvfølelse

Selvtillit og selvfølelse er to begrep som ofte blir brukt om hverandre. De kan imidlertid bety litt forskjellige ting, og det ene kommer ikke nødvendigvis etter det andre.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle