Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å trene mer igjen, men er redd for at mensen blir borte.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har slitt med anoreksi i 2 år. Var innlagt på sykehus i 3 mnd osv, men er i dag mye bedre. Har gått opp mange kilo, og lever et tilnærmet normalt liv, selv om jeg fortsatt sliter endel med tanker tilknyttet mat og vekt. Fikk mensen tilbake i april i fjor, etter ca 1 år uten. Etter dette begynte jeg å trene en del, og i høst begynte jeg på idrettslinjen. I august mistet jeg mensen igjen. Hadde ikke gått ned i vekt, men ble nok et litt hardkjør for kroppen med trening. Mensen uteble frem til nå i slutten av januar. Har ikke økt vekten for at den skulle komme tilbake, men prøvde å ta treningen mer med ro (behandler og foreldrene mine som tok tak her). Nå ønsker jeg å starte med trening for fullt igjen, men er redd for at mensen igjen skal bli borte. Har dere noen forslag til hvordan jeg kan finne en fin balanse mellom trening og mat. Antall harde økter jeg burde/kan ha i uken. Osv osv. Er flinkt til å få i meg nok mat ut i fra trening, men bare akkurat nok. Vil ikke opp i vekt.

SVAR

Besvart 04.02.2020 17:57:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

 

Les mer
attach_file

Dette skjer i kroppen når du trener

I denne artikkelen forklarer vi hva som skjer i kroppen ved trening, både under trening og som følge av trening.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
account_circle