Hopp til hovedinnholdet

Jeg er bekymret for at det er for mye usunn mat på kostlisten min.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har anoreksi og har en kostliste som jeg må følge. Jeg sliter litt med å spise det som står der siden jeg må drikke juice og helmelk, ha smør på skiva, dessert etter middag som som oftest er is ellernoe, proteinbar og yoghurt med sukker som mellommåltid, og grøt med SUKKER på, og spise mer enn en håndfull med nøtter hver dag, og det er jo IKKE sunt!? Jeg har jo lest masse her inne om at man bør begrense mengden sukker og mettet fett, men det spiser jo jeg MASSE av!! I tillegg sier de at jeg gjerne må ha nugatti på skivene mine?!! Og SALT på maten?? Og egt skal man jo spise 2-3 grønnsaker hver dag og 2 frukt, men det står ikke på kostplanen min?? Bør jeg følge kostplanen selvom det er veldig usunt?? Aaner ikke hva jeg skal gjøre, og hvis jeg ikke spiser det truer de meg med innleggelse, og der orker jeg ikke.

SVAR

Besvart 23.02.2020 20:52:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle