Hopp til hovedinnholdet

Jeg har anoreksi og er lei av behandling, kan foreldre bestemme at jeg må?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har anoreksi og har vært sykehusinnlagt før. går nå i behandling hos bup. Jeg merker dette er veldig slitsomt og det gjør meg egentlig bare mer opptatt av kropp og mat, mer sliten, depressiv. Ja egt sykere. Men siden jeg er over 16, er jo ikke tvunget i å gå i behandling. Foreldrene mine sier om jeg avslutter der tar de meg til fastlege så jeg blir tvangsinnlagt. Hva skal til for tvangsinnleggelse? De kan jo ikke legge meg inn på hvilke som helst premisser i og med at jeg har mange rettigheter som 17 åring. Dette skjønner ikke helt foreldrene mine. Jeg har jo bmi på rundt 16-17 som er ganske høyt/ bedre enn den var,så da tar vel foreldrene mine feil? Det er vel legen som avgjører det? Foreldrene har vel ikke lov til å gå til legen og trygle og be om tvangsinnleggelse? Vil virkelig ikke ha noe som helst behandling nå, jeg trenger rett og slett et «pusterom». Takk på forhånd.

SVAR

Besvart 26.02.2020 21:25:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
account_circle