Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blitt veldig opptatt av mat og vekt.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Sliter med gad. Er på bup. Er disse tankene normal Tenker på mat hele tiden. Alt må planlegges og alt må helst være lite kalorier i. Derfor er det viktig og få trent pp dager jeg føler middagen er usunn. Hopper ofte over et måltid eller kutter ned på det. Kan gå veldig mange timer mellom vært måltid og går ofte sulten i seng. Disse tanken har jeg hatt lenge. Veier nå 71 kg og er 170 høy. Veide for et halv år siden over 11 kg mer. Vi i min famile er ganske bre bygde. Men i butikken har det blitt vanskelig og på resturant. Må tenke mat opp mot hverandre. Må ofte søke opp kalorier i maten. Bruker mye tid på dette nå. Også på så søke opp mat som er slankene. Får en så sterk dårlig samvittighet når jeg spiser noe usunt eller egt for mye mat. Er så redd jeg bare overreagere hele greia og gjør en stor sak ut sv det. Disse tanken bare tar over mer og mer. Vet ikke hva jeg skal gjøre nå. Trener en del for å kunne spise mer. Veier meg også kanskje litt ofte. Noen ganger flere ganger om dagen.

SVAR

Besvart 29.02.2020 18:54:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
account_circle