Hopp til hovedinnholdet

Får jeg treningsforbud om jeg kommer i behandling for spiseforstyrrelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har slitt mye med mat siden jeg var liten. Tror selv jeg har hatt en spiseforstyrrelse siden jeg var 11. Har aldri fått hjelp får det, og ingen har visst om det eller lagt merke til det fordi jeg alltid går opp og ned i vekt, men ikke mange kilo av gangen. Har fortalt det til helsetjenesten på skolen, og skal ha flere timer der. Hvis hun henviser meg videre, eller jeg ender opp hos psykolog eller et annet sted for spiseforstyrrelser, er det mulig at jeg da får treningsforbud? Spiser nok, men trener mye for å «gjøre opp» for det jeg har spist. Går danselinja så har 15 timer dans i uka, og danser 2-3-4 timer hjemme hver dag, og trener styrke 2 ganger i uka. Er normalvektig, så er ikke fysisk usunn. Er redd for å be om hjelp hvis det betyr at jeg ikke kan trene

SVAR

Besvart 08.03.2020 19:51:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle