Hopp til hovedinnholdet

Kan eg nekte å møte opp på bup? Hva skjer om eg nekter å bli med?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, eg må til bup på grunn av mistanke om spiseforstyrrelse. Eg har vert der en gang og hatet det. På skolen snakker eg en del med lærer og psykiskhelsearbeider, noe eg føler hjelper meg veldig. De kjenner meg og hjelper meg. På bup vil de bare ha en diagnose på meg. Spiseforstyrrelsen min har ingenting med vekten min å gjøre, men må veie meg hver gang eg er der. Dette er noe som bare gjør alt verre, fordi eg får enda en ting å fokusere på. Eg vil ikke fortelle de på bup hvorfor alt er så vanskelig med mat. Vil ikke at noen eg ikke kjenner skal vite noe. Siden eg har snakket så mye med lærer og psykiskhelsearbeider på skolen har eg gått glipp av mange timer. Når eg i tilegg skal til bup nesten en gang i uka, har eg masse mer skolearbeid enn alle andre hjemme. Kan ikke gå glipp av så mye skole for å reise en plass eg ikke vil være og som bare gjør alt verre. Kan eg nekte å møte opp på bup? Hva skjer om eg nekter å bli med og blir på skolen? Om det er mulig, ikke legg dette ut på nettet

SVAR

Besvart 07.03.2020 08:41:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Spiseforstyrrelser og følelser

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
account_circle